Bentley Magyarország Kft.

MultiStraw szalmabehordó rendszer

Javuló állatjóllét az ACO FUNKI Szalmabehordó rendszer segítségével

Kiváló megoldást nyújthat mind a szarvasmarha, mind a sertéstartó telepek részére. A Funki MultiStraw szalmabehordó rendszer az aprított szalmát a Funki MultiController által vezérelt speciális szállítórendszerrel továbbítja.  Ez a szalmaadagoló egységekkel együtt olyan rendszert biztosít, amely a nap folyamán a kívánt időpontokban és mennyiségben tudja kiosztani a szalmát.

A rendszer jól működik fűrészporral is.

Aco Funki logo

A Funki MultiStraw szalmabehordó rendszer pontosan annyi szalmamennyiséget képes adagolni, amennyire az egyes állatcsoportoknak szüksége van. A szalma mennyisége az állatok igényei szerint állítható. A szalma mennyiségének növelésével a biogáztermelés javítható, mivel a hígtrágya szárazanyag-tartalma megnő.

MultiStraw szalmaadagoló

Mindemellett lehetőség van az adagolási idők beállítására úgy, hogy abban az időben történjen, amikor a dolgozók nem tartózkodnak az épületben, ami jobb munkakörnyezetet biztosít számukra.

Arra a következtetésre jutottunk, hogy a szalmának számos pozitív hatása van az állatok jóllétére. Az almozás javítja a padló fizikai komfortérzetét, és – kivéve, ha magas a hőmérséklet – a szalma lehetővé teszi az állatok számára, hogy valamelyest szabályozzák mikroklímájukat, ezáltal növelik hőkomfortjukat.

Ezenkívül kimutatták, hogy az ellés előtt álló kocák nagyon motiváltak a fészkelőanyag megszerzésére, valamint, hogy a szalma jótékony hatással lehet az anyák fialás utáni viselkedésére is. Ebből kifolyólag is hasznos eleme lehet a rendszer a sertés tartástechnológiának.

A szalma fontos ingerként funkcionál a teheneknél a táplálékkeresés és a rágás során egyaránt.

MultiStraw vezérlő
szalmaadagoló munka közbenszalmaadagolószalma- és fűrészporadagoló
ACO FUNKI MultiStraw sertéseknekMuultistraw: kocáknak fészkelőanyaghozACO Funki szalmaadagoló szarvasmarháknak

Bentley Magyarország Kft.    8000 Székesfehérvár, Kálmos utca 2.

Vezetékes telefon: 06 22 414 100
Mobil: 06 30 625 9329
Email: iroda@bentleyinstruments.com

Bentley Magyarország Kft.
crossmenuchevron-down